Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Yemin ve Mezuniyet Töreni’ne Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, öğretim elemanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, Hemşirelik Bölümü birincisi Fethiye Tezcan’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Tezcan konuşmasında: “Hayatımın bir parçasını kapsayacak olan kıymetli hemşirelik mesleğine adım atmamı sağlayan Yozgat Bozok Üniversitesi’ne duyduğum saygıyı belirtmek isterim. Covid-19 pandemi döneminde mesleğimizin ne kadar önemli ve kutsal olduğunu yaşayarak öğrenme tecrübesine sahip olduk. 4 yıl önce umut, merak ve heyecanla başladığımız yolculuğun sonuna geldik. Şimdi yepyeni bir başlangıç içerisinde sağlık ordusunun yeni üyeleri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat konuşmasında hemşireliğin hayat boyu öğrenme hedefini benimsemiş bir meslek olduğuna dikkat çekerek: “Milletini seven toplumsal değerlerimi özümseyen, önemseyen ve etik değerler doğrultusunda çalışan birer sağlık profesyonelleri olarak sizleri mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da yaptığı konuşmada salgın sürecinde ülkenin yarınları, geleceği, göz bebeğimiz öğrencilerimize hasret kaldıklarını belirterek: “Aşıda 50 milyon bandına ulaşan güçlü bir sağlık ordusuna haiz muktedir bir devlet olarak bugün bu heyecanı bir arada paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza kalbi ve samimi olarak çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Salgında gelinen süreçte sağlık sektörünün ve çalışanlarının emeklerinin yadsınamaz olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Geleceğin sağlık alanına çok önemli katkılar sunacak siz değerli genç hemşirelerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu ülkenin yarınları ve geleceğinin garanti altında olması bu evlatlarımızın donanımlarıyla ilgilidir. Güçlü, kararlı ve başarılı yarınlarımız, iyi bir eğitim rahlesinden geçen donanımlı ve nitelikli gençlerle mümkün olacaktır. Bu öğrenciler başarıya odaklanmış,  kararlı, ahlaki normları dikkate alan, inanç odaklı birer sağlık neferleri olarak ülkesine ve insanlığa layıkıyla hizmet vereceklerdir. Hocalarımızdan aldığınız bilgi ve deneyimlerle birlikte görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Sizler artık Yozgat Bozok Üniversitesi kimliğini taşıyorsunuz. Mezun olup gitmiş olsanız da gönüllerimiz bir ve beraber. Bilin ki Yozgat ve Yozgat Bozok Üniversitesi sizin ikinci eviniz. Sizleri canı gönülden tebrik ediyor mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının sonunda şehrine gönlünü yüreğini açmış İş insanı Bilal Şahin’e üniversitemize sağladığı destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerimizin mezuniyet coşkusu içinde yer almanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yozgat Valisi Ziya Polat, pandemi süreciyle ayrı kalınan öğrencileri çok özlediklerinin altını çizdi. Pandemi sürecinde sağlık alanında güçlü altyapısı ve insan kaynağı ile devletimizin çok başarılı yol haritası izlediğine dikkat çeken Vali Polat, bu başarının siz değerli sağlık çalışanlarıyla mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Ziya Polat konuşmasının sonunda: “Mezuniyet, vatana ve millete hizmet yolunda attığınız ilk adımın adıdır. Bu kutsal mesleği icra ederken çok dua alacaksınız. Tüm hocalarımıza ve sizleri yetiştiren ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizin mezuniyetini kutluyor, özel ve mesleki hayatlarınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hemşirelik bölümünde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Hep bir ağızdan Hemşirelik yemini eden öğrenciler mezun olmanın gururu ve sevincini yaşadı. Program müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.

4.08.2021 14:44