Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 2020-2021 Akademik yılı ilk mezunlarını verdi.

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Mezuniyet Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Nilüfer Çelebi,  Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, öğretim elemanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, Ebelik Bölümü birincisi Sevgi Bulduk’un mezun öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Bulduk konuşmasında:  “İnsanlığın var oluşundan beri kutsal olarak sayılan, ebelik mesleğine adım atmanın mutluluğunu, gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bizlere bilgi ve deneyimlerini aktaran bize rol model olan eğitim hayatımıza katkı veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımızın bizlere bıraktığı parçalarla ülkemizin dört bir yanına dağılıp göreve başlayıp topluma umut olmaya artık hazırız. Gün artık kozamızdan çıkıp kanatlanma günüdür. Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Bu mevsim bitse de bizler başka iklimlerde hep çiçek açmaya devam edip yeni çiçeklerin filizlenip doğmasına yardım edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır. Sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır” sözleri ile konuşmasına başlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, “Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelerin yüklendiği bu önemli misyon ile ebelik toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer almaktadır. Ebelik tarihin en eski mesleklerindendir. Ana çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesinde, doğum esnasında ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmeti veren ebeler; yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek ve aileye istekle ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlayan kişi olarak,  toplum içinde saygın bir yere sahiptir”  dedi.

Hayırsever İş insanı Bilal Şahin de Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünün ilk mezunlarının mezuniyet sevinçlerine ortak olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümünde donanımlı bir eğitim alarak mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ebe olarak görev yapacak kardeşlerim bir neslin devamının sağlanmasına yaptıkları görev ile katkıda bulunacaklar. Bu duygularla sizleri en iyi şekilde yetiştirerek mezun olmanıza vesile olan tüm hocalarınıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, kadınların gebeliğinde bütün süreçlerini özveri ile kutsal bir görev edası ile yerine getiren ve bugünden itibaren ebeler topluluğuna katılacak olan öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “İnsanların hayatlarında hiç unutmayacakları anlar vardır. Bunlardan bir tanesi de eğitim-öğretim dönemlerindeki mezuniyet törenleridir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde donanımlı bir eğitim alarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimizin sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Mezun olan öğrencilerimizi bundan sonra yeni bir hayat bekliyor.  Çok kutsal bir göreve başlıyorlar. Azminiz, kararlılığınız ve inancınız hiçbir zaman eksilmesin. Hayatınıza yön verirken hayalleriniz olsun ama hayalperest olmayın. Mesleğinizi sever ve kendinizle barışık olursanız bu görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. İlk kez Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz sizlersiniz. Buradan mezun oluyorsunuz ama ne Yozgat’tan ne de Yozgat Bozok Üniversitesi’nden kopmayın. Bir aidiyet duygusu içerisinde her zaman Yozgat ve Üniversitemiz sizin gönlünüzde yer edinecektir. Sizlerin başarısı aynı zamanda bizlerin başarısı olacaktır.

Bugün mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz, eğitim-öğretim dönemi boyunca üniversitemizin değerli akademisyenleri tarafından donanımlı bir şekilde yetiştirildiler. Yükseköğretimde durağanlık yoktur ve sürekli kendini geliştirmek vardır. Sürekli kendini yenileyen ve değiştiren nitelikli, liyakat ve bu sorumlulukla hemşire ve ebelerimizi yetiştiren öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün sağlık ordusunun yeni mensupları olarak sizleri mezun ediyorlar. Bu haklı sevinç ve gurur aynı zamanda tüm hocalarımızındır. Onları da tebrik ediyorum.

Yozgat’ın ve ülkenin gelişmesinin, ilim irfan yuvası olan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin gelişmesinden geçtiğini çok iyi bilen iş insanı Bilal Şahin Bey,  Yozgat Bozok Üniversitemize her alanda katkı sunmakta ve değer katmaktadır. Bilal Şahin Bey Yozgat Bozok Üniversitesi’ne kattığı bu değerle her geçen gün daha güçlü, daha muktedir bir üniversite olarak yoluna emin adımlarla gitmesinde önemli katkılar sağlamaktadır. Bizlerin de Üniversite yöneticileri ve akademisyenler olarak fakatlara,   amalara sığınmadan çok çalışarak, çok emek sarf ederek Yozgat Bozok Üniversitesi’ni çok daha ileriye taşımak gibi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Yozgat Bozok Üniversitesi Yükseköğretimin gözbebeği bir üniversitelerinden birisidir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta devlet büyüklerimize ve iş insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu duygularla mezun olan öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Yolları , bahtları  açık olsun.”

Konuşmaların ardından ebelik bölümünde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Hep bir ağızdan Ebelik andını okuyan öğrenciler mezun olmanın gururu ve sevincini yaşadı.

Mezun olan tüm öğrencilere İş İnsanı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

4.08.2021 14:43